Dubbele dakkapel
Creëer je met één dakkapel niet de gewenste ruimte in je woning? Wanneer het dakvlak groot genoeg is kun je er ook voor kiezen om een dubbele dakkapel te laten plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld de zolder omtoveren tot een ruime slaapkamer doordat je aan beide kanten een dakkapel laat plaatsen. Ook kun je de dubbele dakkapel naast elkaar plaatsen of boven elkaar, waardoor je meerdere etages meer licht en ruimte creëert. Houd er wel rekening mee dat bij een dubbele dakkapel een vergunning noodzakelijk is. Afhankelijk van de vergunningseisen van jouw gemeente kunnen er restricties zijn met betrekking tot de indelingen.
Glazen dakkapel
Wil jij je huis uitbreiden zonder dat het ten koste gaat van de tuin of de ruimte op het balkon? Met een glazen dakkapel krijg je een stuk meer leefruimte en licht in de kamer. Deze dakkapel is bijvoorbeeld mooi als je in een appartement woont met schuine wanden. Door het glas lijkt het net of je geen dak boven je hoofd hebt, waardoor je vanuit binnen uitkijkt op de lucht. Er stroomt veel meer natuurlijk licht de woning binnen, zodat je je nog meer thuis voelt. Ook past glas uitstekend thuis in een stoere en industriële inrichting.
Houten dakkapel
Hout geeft jouw dakkapel een natuurlijke uitstraling en staat erg mooi bij ieder type woning. Het prettige aan hout is dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Hierdoor is een houten dakkapel uitermate geschikt voor maatwerk. Neem een aannemer in de hand om de dakkapel helemaal aan te laten sluiten bij jouw wensen. Kies voor een kleine dakkapel van hout om wat ruimte toe te voegen aan het thuiskantoor of plaats een grote dakkapel om het oppervlakte van de slaapkamer flink te vergroten. Met ieder type dakkapel vergroot je het leef oppervlakte en de waarde van jouw woning.
Dakkapel met balkon
Om optimaal te genieten van de vrijgekomen ruimte kun je ook kiezen voor een dakkapel met openslaande deuren en een Frans balkon. Op een zonnige dag geniet je met de deuren open van het lekkere weer door de balkondeuren open te zetten. Hierdoor trek je de natuur als het ware de woning in, wat ervoor zorgt dat het lijkt of je nog meer de ruimte hebt.