De zomer staat weer voor de deur. In deze periode wordt het weer een stuk drukker in jouw tuin. Niet alleen groeien je planten in de warmere maanden, ook komt er meer en meer ongedierte. Niet gek ook, want een tuin is natuurlijk een fijne plek voor ongedierte. Waarom? Omdat zij zich hier ten eerste goed schuil kunnen houden onder bladeren. Ten tweede is er vaak voldoende voedsel aanwezig, zeker wanneer er ook een moestuin aanwezig is. Ongedierte in je tuin kan op den duur voor overlast veroorzaken. Is dit bij jou ook het geval? Dan weet je mogelijk niet wat je moet doen. Wij helpen jou van het ongedierte in je tuin af.
Niet alle ongedierte is slecht
Veel mensen trekken bij ongedierte in hun tuin direct ten strijde met vergif. Dit is echter niet de beste methode. Vergif is namelijk zeer agressief. En in jouw tuin komt zeker ook ongedierte voor dat een hele nuttige functie heeft. Denk bijvoorbeeld aan het lieveheersbeestje. Dit wordt vaak beschouwd als ongedierte. Hierdoor denken veel mensen dat uitroeien de beste optie is. Lieveheersbeestjes zijn echter bijzonder nuttig in de tuin. Zo eten zij bijvoorbeeld allerlei soorten luizen op. Door vergif te gebruiken voor ongediertebestrijding, leggen ook lieveheersbeestjes het loodje.
Ongedierte bestrijden
Een groot deel van het ongedierte in je tuin houdt zich schuil onder planten of bloemen. Met dit ongedierte kom je dan ook niet vaak in aanraking. Je kunt echter wel last krijgen van wespen of mieren in je tuin. Indien je hier niets tegen doet, komen er alleen maar meer. Zeker wanneer er een wespennest in of rondom je tuin zit. Heb je een wespennest ontdekt? Dan is het verstandig direct over te gaan tot ongediertebestrijding. Doe dit alleen zelf wanneer je hier ervaring mee hebt. Is dit niet het geval? Schakel dan een ongediertebestrijder in. Heb jij last van mieren? Dan kun je deze bestrijden met kokend water of speciale lokdoosjes. De overlast door dit ongedierte wordt op deze manier al een stuk minder.
Groter ongedierte in je tuin
Naast luizen, lieveheersbeestjes, mieren en wespen kan er ook groter ongedierte in je tuin zitten. Denk hierbij aan mollen, muizen of ratten. Voor deze soorten ongedierte is de tuin natuurlijk ook een fijne plek. Zo leven mollen bijvoorbeeld onder de grond, waardoor je dit ongedierte maar lastig kunt vangen. Muizen en ratten kunnen zich op hun beurt ook goed schuilhouden. Kweek jij daarnaast ook je eigen groente en fruit in jouw tuin? Kijk dan niet raar op wanneer je met dit ongedierte te maken krijgt. Het voedsel ligt op deze manier namelijk voor het grijpen. Om van dit ongedierte in je tuin verlost te worden, is ongediertebestrijding de beste optie.