Bloeiende kamerplanten kunnen een groot verschil maken in een interieur. En dan niet alleen voor het oog, maar juist ook voor het gevoel. Ze staan met name voor gezelligheid in de woonkamer, studeerkamer of zelfs in je slaapkamer. Maar bloeiende kamerplanten hebben nog een aantal andere prettige voordeel en dat is dat de planten goed zijn voor de gezondheid. Bloeiende kamerplanten vullen de kamer waar ze staan met lucht en zetten de koolstofdioxide om in zuurstof. Zo adem jij altijd frisse lucht in.
​Verdere voordelen van planten in huis
Een fijne eigenschap van groene en bloeiende kamerplanten is dat ze je gefocust houden. De frissere lucht zorgt voor een betere concentratie. Zo zijn er speciale luchtzuiverende planten, die hierom bekendstaan. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de Graslelie. Deze bloeiende kamerplant is door de NASA op een lijst gezet van bijzondere planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze plant heeft de eigenschap dat ze giftige stoffen zoals benzeen, tolueen of ammonia om kunnen zetten in schone lucht. Daarnaast maken veel planten in huis een mens ook gelukkiger. Hoe dat komt? Mensen worden vaak gelukkig van buiten zijn en de natuur. Door bloeiende kamerplanten haal je niet alleen vrolijkheid in huis maar ook groen. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat zorgen voor een plant en zorgen dat deze planten in leven blijven, een mens ook gelukkig kan maken.
Wat voor soort bloeiende kamerplanten zijn geschikt?
Zo veel smaken, zo veel verschillende kamerplanten. Welke bloeiende kamerplanten zijn eigenlijk geschikt voor in huis? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Aechmea ‘Blue Rain’. Deze opvallende kamerplant is uniek door de prachtig, blauwgekleurde bloemen in combinatie met de felgekleurde bloemenstengel. Of je kiest voor kleine schattige bloempjes zoals bij de Euphorbia milii, ook wel de ‘christusdoorn’ genoemd. De rode bloemetjes zijn opvallend en dit is bovendien een sterke kamerplant. Houd je meer van een eenvoudig kleur bij een bloeiende plant, kijk dan eens naar de Phalaenopsis Angel. Deze plant bevat kleine witte bloemen en past perfect bij een wat strakker, minimalistisch interieur. Zoals ook de Spatiphyllum of Anthurium. Voor meer kleur en variatie is de Bromelia bij uitstek geschikt als je houdt van alle kleuren van de regenboog. Of de bekende Begonia, van oudsher een volle, bloeiende kamerplant.
​Hoe verzorg je bloeiende kamerplanten?
Wil je lang genieten van bloeiende kamerplanten? Dan is een goede verzorging de belangrijkste tip om je planten lang in leven te houden. Het gaat met name vaak fout als mensen hun planten te weinig of juist te veel water of voeding geven. Zo heeft een cactus maar heel weinig water nodig. Niets voor niets leven deze planten van nature in de woestijn. Terwijl een andere plant zoals de woudreus weer veel water nodig hebt. Weet je niet zeker wat het beste voor jouw bloeiende kamerplant is? Vraag dan advies bij de winkel waar je de plant koopt of zoek online de plant op. Want als je goed voor jouw bloeiende kamerplant zorgt, kan deze wel jaren meegaan. Welke bloeiende kamerplanten kies voor jouw woning?