Vroeger had je moeder waarschijnlijk alleen een fornuis. Misschien zelfs alleen maar een gaskookplaat. Daar werd de maaltijd op bereid en dat ging prima. Maar tegenwoordig willen we meer keukentrends verwerken in de keuken. We willen internationale gerechten kunnen bereiden en daar zijn soms andere apparaten voor in de keuken bij nodig. Denk aan internationale gerechten en schotels die in de oven moeten worden bereid. Een bekend voorbeeld is de pizza. Steeds meer mensen eten regelmatig pizza en ook steeds meer mensen vinden het leuk om ze zelf te maken. Dat laatste heeft immers het grote voordeel dat je de pizza kunt beleggen met wat jij lekker vindt. En het is ook nog eens een stuk goedkoper dan de pizzakoerier langs laten komen. Dus daarom de vraag: Waarom heb jij nog geen pizza oven?
Samen pizza’s maken
Zelf pizza maken is ook heel leuk om met de kinderen te doen. Soms zijn kinderen op een bepaalde leeftijd lastige eters. Ze willen niets proeven en iedere maaltijd is een drama. Maar als je de kinderen betrekt bij het klaarmaken van het eten vinden ze dat vaak heel erg leuk. En je zelf gebakken pizza niet opeten is natuurlijk je eer te na. Dus ga je samen met de kids aan de slag in de keuken om de lekkerste pizza te maken. De ingrediënten snijden kun je misschien beter zelf doen want kleine kinderen met een mes laten werken is vragen om ongelukken. Maar het versieren van de pizza met stukjes kip, gehakt of shoarma kunnen de kleine koks natuurlijk prima zelf doen. Ze kunnen hun eigen creaties maken, een gezicht of ander figuurtje maken zodat ze hun eigen pizza meteen herkennen als die uit de oven komt.
Snel je pizza bakken in een handige pizza oven
Het bakken van een pizza gaat gemakkelijk en snel in een handige pizzaoven. Een pizza oven is sneller op temperatuur dan ene gewone oven. Dat komt omdat deze ovens kleiner zijn en er dus een kleinere ruimte hoeft te worden verwarmd. Dit scheelt natuurlijk ook nog eens aanzienlijk in het energieverbruik. De baktijd is overigens wel hetzelfde als in een “gewone” oven. Een kant en klare pizza uit de diepvries bak je gaar in iets minder dan een kwartier. Een zelfgemaakte pizza moet natuurlijk langer bakken omdat de bodem en de ingrediënten nog rauw zijn. Je kunt er eventueel voor kiezen om vlees eerst voor te garen, dit scheelt aanzienlijk in de baktijd. Bovendien loop je dan minder risico dat vlees of vis niet goed doorbakken is. Dit laatste geeft namelijk kans op het vrijkomen van bacteriën die een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Werk om die reden ook altijd met schoon keukengerei en op een schone ondergrond.