1. Maak altijd een tekening
Na een verbouwing komt sanitair in een badkamer mogelijk op een andere plek. Hiervoor moet het leidingwerk mogelijk verlegd worden. Om dit in kaart te brengen, maak je altijd een tekening voor je begint met de werkzaamheden. Zo kun je direct zien of er inderdaad leidingen verlegd moeten worden. Neem ruim de tijd voor het maken van een tekening. Wanneer je het afraffelt, bestaat de kans dat je later opnieuw weer aan het verbouwen moet.
2. Sluit de koud- en warmwatertoevoer goed aan
In een badkamer heb je de nodige sanitaire voorzieningen met zowel warm als koud water. Dit wordt doorgaans aangevoerd via een aparte leiding. Op een kraan met warm en koud water vind je dan ook altijd twee aansluitingen. Controleer zorgvuldig welke leiding het koude water aanvoert en welke het warme water. Zodoende weet je namelijk welke leiding je op welke kant van de kraan aan moet sluiten. Doe je het op de gok? Dan bestaat de kans dat je de boel verkeerd aansluit.
3. Voorkom lekkages
Bij het aansluiten van sanitair gaat het niet alleen om een watertoevoer. Nee, want er moet immers ook een waterafvoer geïnstalleerd worden. Bij zowel de toevoer als de afvoer is het van belang om de leidingen goed op elkaar aan te sluiten. Doe je dit niet? Dan ontstaat er namelijk een lekkage. Inspecteer het leidingwerk dan ook altijd uitvoerig voordat je de boel gaat betegelen of wegwerken. Indien er sprake is van een lek, moet je later alles weer openbreken.
4. Schakel hulp in
Heb jij nooit eerder zelf sanitair geïnstalleerd? Dan is het de vraag of het verstandig is dit nu wel zelf te doen. Waarschijnlijk niet. Wanneer je geen ervaring hebt, is de kans op een verkeerde installatie namelijk groot. Hierdoor werkt jouw sanitair mogelijk niet. Daarnaast is de kans op een lekkage in dat geval natuurlijk vrij groot. Zoek je hulp voor de installatie van jouw sanitair? Neem dan eens contact op met een loodgieter. Hij kan jouw sanitair zeker op de juiste manier installeren.